Има разпад на държавността. Спешната помощ няма как да се извади

...
Има разпад на държавността. Спешната помощ няма как да се извади
Коментари Харесай

Стефан Константинов : Абсурд е да не може да се разбере дали лекар е пил, или не

Има разпад на държавността. Спешната помощ няма по какъв начин да се извади отвън всички събития на цялото общество. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Стефан Константинов пред БиТиВи.

По думите му парадокс е да се мисли, че през 2023 година не може да се откри дали някой доктор по време на дежурство е употребил алкохол по време на работа или не. Недопустимо е да се пие на работното място, уточни доктор Константинов.

Според него страната би трябвало да се върне, защото държавата в последните две години върви надолу. Когато сигналите са неприятни към обществото, хората потеглят да търсят правдивост, добави някогашният здравен министър. Плашещо било, че непрестанно се появяват случаи с подпийнали медици на работното си място. 

Това е имунната система на страната - полиция, опазване на здравето, Спешната помощ и когато там виждаме такива неща, не е добре, разяснява той.

Д-р Константинов призова да не се разчита на инспекциите на Медицински контрол, защото ревизират единствено документи.

Повод за коментара на ексздравния министър стана кошмарът на 10 януари, когато 3-годишно дете почина при злополука във Врачанско. По-късно стана ясно, че една от лекарките, отзовали се на мястото на злополуката на пътя сред Враца и село Лиляче, е използвала алкохол. Това посочил тест, изработен на дамата, откакто околните на детето алармираха за казуса.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР